نام صنعتی سود پرک : کاستیک سودا ، سود سوز آور
فرمول شیمیایی :NaOH
خلوص و آنالیز : %۱± ۹۸
سود جامد پرک, هیدروکسید سدیم جامد, کاستیک سودا, سود کاستیک, سود کاستیک پرک, سود پرک, چرب گیر صنعتی, هیدروکسید سدیم و چربی گیرصنعتی, سایر نامهای این محصول شیمیایی میباشدمادهای جامد و سفیدرنگ و به شکل پرک شده و یا گرانوله با دمای ذوب ۱۳۹۰ درجه سانتیگراد و چگالی ۲,۱۳ گرم بر سانتی متر مکعب میباشد.
مشخصات و خواص فیزیکی و شیمیایی
ماده سود جامد پرک بصورت جامد سفید رنگ و بدون بو میباشد.
نقطه ذوب این ماده ۳۲۱ درجه سانتی گراد
نقطه جوش آن ۳۸۵ درجه سانتی گراد است.
سود کاستیک، به سهولت میتواند رطوبت هوا را جذب نماید و به همین دلیل، باید هنگام حمل و نقل، تحت پوششهای حفاظتی لازم قرار گیرد. سود سوزآور، در تماس با پوست، دارای اثر خورندگی است و برای جلوگیری از اثرات سوزانندگی آن هنگام استفاده باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
سود سوزآور یک ماده قلیایی است که با توجه به غلظت ، pH آن متغیر است، محلول ۵۰ درصد سود مایع به عنوان یک ماده قلیایی قوی شناخته می شود. به همین دلیل یکی از کاربردهای مهم آن در صنایع استفاده از سود مایع به عنوان چربی گیر صنعتی است. در نمودار زیر می توانید درصد مصرف سود سوزآور در صنایع مختلف در کشورهای صنعتی مطرح در سال ۲۰۱۳ مشاهده کنید.
در کشور عزیزمان ایران نیز همانند سایر نقاط دیگر جهان، سود کاستیک |سود مایع | کاستیک سودا | سود پرک | هیدروکسید سدیم | سود پرک جامد | سود سوز آور در بخش های مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
شرکتهای تولید کننده مواد شیمیایی از سود پرک برای تولید و تهیه مواد شیمیایی و سایر مصارف مختلف ازجمله تولید سولفید سدیم، صنعت نفت، صنعت شویندهها، صنایع بهداشتی، صنعت سرامیکسازی، صنعت کاغذ سازی
، صنعت الکل سازی، چرم، خودروسازی، کارخانههای پنبه و تنظیم pH آهک که بهعنوان ماده پر کننده، شیرین سازی زیتون، کنترل پساب و فاضلاب، چربی زدایی، رنگ رزی، تصفیه آب، خنثی سازی اسید در باطری سازی،